Alicante – Köpenhamn – Stockholm – Eckerö

Tillbaka i vardagen igen! Lite blandade känslor och kommer väl att ta någon dag innan man är på banan igen :)

Alltid lite spännande att komma hem och se hur fastigheterna klarat vintern. Inga större överraskningar ännu, förutom varmvattenberedaren som hade luftbesvär, ett avlopp på gästhemmet som doftade oangenämt och vårt gamla kylskåp som inte riktigt vill bli kallt. Händige mannen har legat mest med baken i vädret idag och fixat.

hasse skåp

Misstänker dock att det blir ett nytt kylskåp i morgon, börjar ju bli dags…

kylskåp

 

Vi mellanlandade i Köpenhamn på väg hem till Åland från varma Spanien och hade hoppats på fint vårväder  innan vi skulle ta tåget mera norrut. Men det blåste iskalla vindar även fast solen sken från en blå himmel. Blev en kort promenad runt Nyhavn och en sväng in till Magazin du Nord:s delikatessavdelning och handla lite lunch. Äldsta dottern bor centralt i Köpenhamn, ett stenkast från Nyhavn och Kongens Nytorv i en trevlig takvåning. Fastigheten ägs av en stiftelse efter Jacob Gade som bl.a. skrivit Tango Jalousie och intäkterna av hans musik går till musikstuderade. Skulle nog behövas lite medel för att fixa upp hela fastigheten också men den har ju sin danska charm!

idafönster

Fin morgonvy från sovrummet!

nyhavn

Iskallt i Nyhavn!

Efter lunch promenerade vi genom stan till Det Ny Teater för att se uppföljaren av Fantomen på operan,  Love never die,  av Andrew Lloyd Webber.

ida teater

När jag såg Fantomen på operan i Stockholm för över 20 år sedan var jag helt tagen av föreställningen. Så jag hade ju inte lika stora förväntningar på uppföljaren. Det har nu gått 10 år och Fantomen har tagit sin flykt till New York och driver ett tivoli. Christine kommer med make och son till staden för att sjunga på en invigning och dramat är i full gång. Påkostad scenografi, duktiga sångare och bra drama. Jag blev t.o.m riktigt berörd på slutet så det fanns lite av allt.

Söndagmorgon tog vi tåget upp till Stockholm och hade några timmar över för en fika hos yngsta dotter med sambo. Stina mötte upp vid centralstationen och vi fick en skön promenad genom Gamla stan till Södermalm.

gamla stan

Här var det varmare än i Köpenhamn! Sen var det bara att hoppa på bussen och ta båten hem!

snö

På Åland är det vinter ännu med skidföre och rejäla isar. Soligt och fint även fast nordanvinden biter lite! Det blev en kort promenad på isen idag, men en tur med skidor på isen känns lockande. Planterade om mina pelargoner och streptocarpusar så är nöjd med första dagen hemma!

plantera blommor

Sen är det bara att ta itu med vårstädningen av gästhemmet och starta upp bageriet! Nu är det slut på semestern!

Skriv en kommentar

Din email delas aldrig. Obligatoriska fält är märkta *

*
*