La familia

En vecka går snabbt när man har trevligt!

Våra söta flickor hade möjlighet att ta lite ledigt och komma ner och bekanta sig med området där vi nu kommer att vistas en hel del.

Vädret bjöd på ett brett sortiment. Precis lagom till Ida skulle komma på tisdagen började det blåsa kalla nordliga vindar. Solen försökte värma i alla fall från en blå himmel.

Efter att vinden pinat på i två dagar fick vi en skön dag med playaväder och t.o.m. årets första dopp för en del. Lördagen var varm men mulen och på söndagen kom även lite regn. Måndagen sen bjöd på sol och fint och Stina åkte hem med solbrända kinder!

Som det ser ut nu får vi fina sista vinter-semester-dagar här!

Vi hyrde bil och hann visa en hel del  av staden varvat med god mat, shopping, promenader, besök på marknader i La Mata och Playa flamenca, go-cart mästerskap, spansk afton i Los Montessions och trevligt umgänge!

Eftersom lägenheten endast är 43 kvm var vi lite fundersamma på hur det skulle gå. Men det gick över förväntan med uppblåsbara madrasser på terassen och finns det hjärterum finns det stjärterum :)

Hela familjen

 

Hela glada familjen på väg till spanska resturangen La Herradura som ligger i Los Montessinos, 14 km härifrån.

spansk sångare

 

God mat och bra kvalitet på underhållningen till en billig peng.

 

spansk dans

 

Killen som dansar sjöng en operalåt så alla blev överraskade, vilken röst!

 

playa

 

Vår närmaste playa Punta Prima är liten och mysig. Riktig sommarkänsla den här dagen! Hasse och jag är ju inte så mycket för att sola på playan så det är bra att vi får besök så vi får uppleva det med :)

 

ida badar

 

Ida var modigast och tog det första doppet i 15 graders vatten…

 

jag upp ur havet

 

…och då kunde ju inte jag vara sämre. De andra två avstod och laddade för kvällens mäserskap i go-cart.

 

gocart

 

 

Förloraren skulle få ta vinnarbilden…

 

vinnare

 

Som jag gissade skulle det bli match mellan Stina och Hasse även om jag är mest ”tävlingsgalen”  i vår familj. Jag har dock inte ägnat mig åt denna sport då jag har anlag för åksjuka :) Ida är lite försiktig av sig och tar inga risker så vi anade lite smått att hon skulle bli fotograf  :)  Stina pressade på bra i kurvorna och gav Hasse en tuff match som slutade med att han visst körde fast eller hur nu förklaringen var… Ida och jag blev visst varvade…

Men nu är vi alla taggade och ser fram emot en ny match nästa år!

 

moln o mås

 

Här är vi på väg ut på promenad på piren i Torrevieja som sträcker sig 1390 m ut i havet. Här är det mulet och grått men när vi kom till slutet på piren kom även solen. Så är vädret här den här årstiden, det svänger och ändrar snabbt.

 

piren

 

Idag är det helg dag i Spanien – Fars dag, och igår firade man helige Josefs dag lokalt i Alicante och det var en ”halv” helgdag…Duktiga på att ta helgdagar här för alla helgon, igår var det knappt nån som visste varför det var helgdag.

jag o havet

 

Idag blev det t.o.m. så varmt så jag fick flytta ut stolen ”närmare”  havet vid kaffestunden :)

Hasse hämtade kappsäcken i garaget så nu är det dags att börja tvätta och fundera vad man behöver med hem…

 

En kommentar

  1. Den andra Annette

    Fint familjereportage, mycket trevlig läsning.

    Skrivet den 22 mars, 2013 kl 19:59 | Permalink

Skriv en kommentar

Din email delas aldrig. Obligatoriska fält är märkta *

*
*