Miljöcertifiering

The green key, logga

 

MILJÖPOLICY

Vår ambition är att vår verksamhet med logiuthyrning ska vara så skonsam mot miljön som möjligt. Vi strävar efter att vara miljömedvetna och att hela tiden vidta åtgärder för ständig förbättring. Vi vill ge våra gäster möjlighet att på ett naturvänligt och skonsamt sätt uppleva Eckerö. Vi rekommenderar därför utomhusaktiviteter i närmiljön, exempelvis vandringar till havet, cykling samt paddling. Tillsammans verkar vi för en hållbar utveckling och framtid. 

Vi använder oss av ekologiska råvaror och närproducerat till vår frukostbuffé, samt vid bakningen i  gårdsbageriet. Tack vare många duktiga producenter på åländska gårdar har vi tillgång till bl.a. ägg, grönsaker, mjölkprodukter och olika mjölsorter. Med närproducerat blir det minimal transport och ett bra sätt för andra entreprenörer att utöka sin verksamhet. I vårt gårdsbageri bakar vi bröd på stenmalda, ekologiska mjöl samt använder surdeg i flera av våra bröd.

På vår anläggning har vi källsortering och kompostering. Vi använder oss av miljövänliga rengöringsmedel, tvättmedel och handtvålar, samt lågenergilampor och snålspolande toaletter. Vi väljer att ta lakan från ett tvätteri som har en miljöpolicy och som samordnar transporter för minskad miljöbelastning.

Läs mer om Green Key här